Egg og bacon

Egg og bacon
Filter: 
Alle 
Frokost
Lunch
Middag
Kvelds
Snacks/Dessert
Helgekos

Egg og bacon

Tilbake
INGREDIENDSER

2 hele egg
Noen skiver bacon
Litt smør og olje til steking

TIPS
Dersom du heller et lite lag med olivenolje på toppen av pestoen, før du setter lokk på krukken, holder pestoen seg mye lenger.

Når du først er i gang med å plukke ramsløk, blir det kanskje så mye at pinjekjerner blir en kostbar greie. Da kan du like gjerne bruke mandler, eller til og med peanøtter. Faktisk.

Du kan utsette parmesan til individuell tilpasning ved matlaging. Anbefales!

Egg og bacon

FREMGANGSMÅTE

1

Speilegg: Varm opp pannen til over middels varme og tilsett olje og smør samtidig. 

1

Når smøret har smeltet og bobler godt men ennå ikke har blitt brunt, knekk egget. 

1

La egget sette seg i omlag 30 sekunder. 

1

Tilt litt på pannen og bruk en spiseskje til å øse det varme fettet over egget. 

1

Når plommen har fastnet på toppen og hvitten har stivnet og har fine bobler med en gyllen brun kant rundt, er egget ferdig. 

1

Dryss på havsalt og pepper.

1

Bacon: Fordel bacon på et bakepapirkledd brett. Stekes i 5-6 minutter på 220 grader varmluft. Legges til slutt på tørkepapir for å trekke ut overskuddsfett.