Frokostsalat


 
Filter: 
Alle 
Frokost
Lunch
Middag
Kvelds
Snacks/Dessert
Helgekos

Frokostsalat

Tilbake
INGREDIENDSER

1 avocado
2 kokte egg
Noen skiver med paprika
Noen små cherrytomater
Noen skiver agurk
Litt diverse grønt

TIPS

Bløtkokt egg: 4-6 minutter
Smilende egg: 7-8 minutter
Hardkokt egg: 8-10 minutter

Frokostsalat


 
FREMGANGSMÅTE

1

Kok eggene

1

Del opp avocadoen i skiver

1

Kutt opp grønnsaker og fordel i skål 

1

Smak til med diverse grønnsaker du liker, eks redikk, purre, rødløk, pinjekjerner, granateplekjerner eller andre favoritter.

Slik gjør du:

Start med å riste pinjekjernene i en tørr stekepanne. Når de har fått en pen gyllen farge er de ferdige. 
Ha deretter de ristede pinjekjernene i en kjøkkenmaskin/foodprosessor, sammen med ramsløk, parmesan og Himalayasalt.
Tilsett en god olivenolje underveis. 
Pestoen er ferdig når alt er godt blandet og ønsket konsistens er oppnådd. 
Hell over på tette glass. Gled deg.

Og hvis du er i nærheten av Høvåg, eller Møllelbukta, eller en annen ramsløkplass bare du vet om, da er mai sesongen.

screen shot 2022-06-07 at 15 51 15

Ramsløk blir ofte kalt “vill hvitløk” og passer til det meste. Den gir en helt annen smak enn den vanlige basilikumspestoen, men kan brukes på akkurat samme måte. Du kommer til å elske den! 

screen shot 2022-06-07 at 15 51 31

Prøv pestoen i en salat, på pizza, på brødskive eller i pasta. Det smaker digg, det er superenkelt å lage.