Surdeigsbrod


 
Filter: 
Alle 
Frokost
Lunch
Middag
Kvelds
Snacks/Dessert
Helgekos

Surdeigsbrod

Tilbake
INGREDIENDSER

200 g siktet speltmel
150 g sammalt speltmel 50 g havregryn
50 g frø/kjerner
1 ts salt
1,5 ss surdeigsstarter
0,5 liter lunka vann

TIPS

Når brødet er ferdig skal det lage en hul lyd når du banker på undersiden.

Surdeigsbrod


 
FREMGANGSMÅTE

1

Ha alle ingrediensene i en bakebolle og rør sammen. 

1

Legg deigen i en brødform. 

1

La stå på benken med plast over i 15-20 timer. 

1

Sett stekeovn på 250 grader, over-undervarme. 

1

Stek brødet på nederste rille i 10 minutter. 

1

Sett ned varmen til 210 grader og stek videre i 30-45 min.

1

Ta 1-2 brødskiver med valgfri topping. Vi anbefaler økologisk smør, egg, avocado, annet ønskelig pålegg + diverse grønt.

Slik gjør du:

Start med å riste pinjekjernene i en tørr stekepanne. Når de har fått en pen gyllen farge er de ferdige. 
Ha deretter de ristede pinjekjernene i en kjøkkenmaskin/foodprosessor, sammen med ramsløk, parmesan og Himalayasalt.
Tilsett en god olivenolje underveis. 
Pestoen er ferdig når alt er godt blandet og ønsket konsistens er oppnådd. 
Hell over på tette glass. Gled deg.

Og hvis du er i nærheten av Høvåg, eller Møllelbukta, eller en annen ramsløkplass bare du vet om, da er mai sesongen.

screen shot 2022-06-07 at 15 51 15

Ramsløk blir ofte kalt “vill hvitløk” og passer til det meste. Den gir en helt annen smak enn den vanlige basilikumspestoen, men kan brukes på akkurat samme måte. Du kommer til å elske den! 

screen shot 2022-06-07 at 15 51 31

Prøv pestoen i en salat, på pizza, på brødskive eller i pasta. Det smaker digg, det er superenkelt å lage.